Uusimmat kuvat

kukat
sirkus
omenankukka
lipas
egypti
laatikkoleikki
me_naiset
lempi_ja_ilona

Viimeinen tervehdys

Uurna lähtee tuhkaukseen vainajan arkun mukana. Siunaustilaisuudessa tuhkauurnan voi asettaa arkun vierelle viimeisenä tervehdyksenä vainajalle.

 

Tuotetiedot

Fortticom valmistaa maatuvia tuhkauurnia, jotka valmistetaan ympäristövastuu ja kestävä kehitys huomioon ottaen. Uurnat valmistetaan käsityönä ja koristekuviot tehdään intarsiatekniikkaa käyttäen.

Tuote on valmistettu koivuvanerista. Koristeet ovat jalopuuviilua kuten teak, mahonki, pähinä, tammi. Nauhat ovat juuttia tai sisalia. Liimana käytetään Kiillon valmistamaa liimaa (M1 Rakennusmateriaalin päästöluokka). Vahana käytetään Osmo Holz und Color GmBH & Co. KG valmistamaa puuvahaa, joka on kasviöljy- ja luonnonvahapohjainen puuvaha, joka ei sisällä eliömyrkkyjä ja on vaaraton ihmisille, eläimille ja kasveille. 

 

Uurnan ulkomitat ovat 25 cm x 19 cm x 17 cm. Uurnan vetoisuus on noin 4,5 litraa.

Katso mallit Tuotteet -välilehdeltä.

Intarsia määritetään useimmiten huonekalujen, sisustuspintojen ja taulujen upotuskoristeluksi varsinkin silloin, kun kuviointiin on käytetty erilaisia jalopuulajeista tehtyjä kuvioita. Ohutviilutekniikassa käytettävät viilut ovat paksuudeltaan 0.5 - 0.8 mm.

Arvokkaiden puulajien istuttaminen toisen puulajin päälle on ehkä vanhimpia puunkoristelumuotoja. Jo 2000 vuotta eKr. egyptiläiset valmistivat erilaisista puukerroksista arkkuja. Pohjoismaissa intarsiakoristelu on ollut suosituinta Ruotsissa ja Tanskassa jo 1700 luvulta lähtien. Juugend -ajan huonekalutuotannossa esimerkiksi Eliel  Saarinen suosi hillittyjä upotuskoristeluja.